"MY INSPIRATIONS ARE THE BEAUTIES THAT LIFE HAS TO OFFER"

Biografie

Ellis Hollering is een Nederlandse kunstenaar, geboren op 29 oktober 1987 in Veldhoven, Nederland.

Als kind hield ze al van tekenen en vooral van kleuren. Haar talent werd al op jonge leeftijd herkend. Ze werd aangeraden om naar de kunstacademie te gaan, maar daar voelde ze zich niet thuis. Ze koos ervoor om Small Business te studeren om haar droom waar te maken om overal ter wereld te kunnen werken. Tijdens haar studie kwam ze erachter dat ze het creëren heel erg miste, bezig zijn met haar handen, mooie dingen kunnen maken. Dit resulteerde in een vervolgstudie Media Design, om op een digitale manier te kunnen creëren.

Na een lange periode als freelance grafisch ontwerper gewerkt te hebben, begon het weer te kriebelen om met verf aan de slag te gaan. Op zoek naar de perfecte opleiding die aan haar behoeften kon voldoen, volgde ze verschillende cursussen en workshops. Uiteindelijk bracht deze zoektocht haar in 2021 naar het Milan Art Institute in Georgia, USA. Ze volgde een online programma waar ze haar artistieke stem vond, waardoor ze de volgende stap in haar kunstcarrière kon zetten.

Ze vond het lange tijd moeilijk om haar kunst met de wereld te delen en bewaarde de kunstwerken in haar atelier. Maar de enthousiaste reacties op de schilderijen toen ze openging, moedigden haar aan om verder te gaan. Dit resulteerde in schilderijen als echte blikvangers. Dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor haar schilderijen. Ze domineren een interieur door de levendige en intense kleuren. Geïnspireerd door haar vele reizen schildert ze vaak portretten van vrouwen uit andere culturen.

De schilderijen zitten vol sterke kleuren, opgebouwd uit verschillende lagen met krachtige penseelstreken. Het proces omvat mixed media, met materialen zoals acryl, spuitverf, markers en bladgoud. De nauwkeurige details in combinatie met zeer expressieve penseelstreken maken haar werk uniek.

Ze heeft veel plannen voor het komende jaar, dus blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief !

Voor vragen of zakelijke aanvragen kunt u een mailen naar art@ellishollering.nl