"LIFE CAPTURED IN A MOMENT"

Over mij

Ellis Hollering

Ik ben een Nederlandse abstract realistisch kunstenaar en met mijn kunstwerken wil ik de schoonheid en essentie van het leven vangen om anderen te inspireren. Het leven bestaat namelijk uit verschillende lagen en iedereen kijkt er anders naar. Allemaal vanuit een ander perspectief, een ander verhaal. Daarom zie ik kunst als een reis van transformatie, verbinding, kracht en kwetsbaarheid; in elke fase van je leven ervaar je kunst op een andere manier. Voel jij je zelfverzekerd? Dan vallen vooral de gedurfde kleuren en de krachtige en doelgerichte penseelstreken je op. Heb je behoefte aan meer balans? Dan gaat je aandacht eerder naar de verschillende lagen en valt het je op hoe mooi ze in elkaar overvloeien. En dat vind ik het bijzondere aan kunst!

Mijn reis als kunstenaar

Toen ik me realiseerde hoeveel geluk schilderen mij bracht, begon mijn reis als kunstenaar. Letterlijk en dat kwam mooi uit, want reizen is mijn andere grote passie! Ik meldde mij aan voor een art retreat in Griekenland en volgde direct daarna een opleiding om mij verder te ontwikkelen. Sinds dat moment staat mijn leven in het teken van schilderen en schilder ik alles wat mij inspireert!

Het leven is mijn grootste inspiratiebron

De natuur, reizen, emoties, gebeurtenissen, ervaringen, kleuren, uitingen … de inspiratie voor mijn kunstwerken haal ik uit het leven. Bijvoorbeeld door met verschillende lagen te werken. Het leven bestaat ook uit allerlei lagen en welke laag jij ziet of voelt, hangt af van jouw perspectief. Wat je aandacht geeft, groeit. Op deze manier komt er steeds iets anders naar voren in mijn kunstwerken, waardoor ze met je meegroeien en jou inspireren.

Meer over mij

Mijn volledige naam is Ellis Hollering en op 29 oktober 1987 ben ik geboren in Veldhoven. Nu woon ik in Eindhoven en ik heb hier ook mijn atelier. Als kind was ik al enorm creatief, maar een studie aan de kunstacademie voelde niet als het juiste pad. Ik besloot Small Business te studeren en daarna een vervolgstudie Media Design. Dat gaf me de kans om als freelance grafisch ontwerper mijn bedrijf op te zetten en mijn droom waar te maken om overal ter wereld te kunnen werken. Op deze manier kon ik mijn liefde voor reizen combineren met werken.

Mijn ervaring als grafisch vormgever gebruik ik nu ook voor mijn kunstwerken. Ik zet mijn ideeën om in een digitaal ontwerp en ga erna met mijn handen aan de slag om het kunstwerk tot leven te brengen.

'Beauty Reigns' in Miami

Afgelopen oktober 2023 exposeerde ik met mijn kunst tijdens de 'Beauty Reigns' expositie in Miami. Voorafgaand aan de expositie ben ik geïnterviewd. Wil je meer weten over mij, mijn achtergrond en mijn schilderijen? Bekijk dan het filmpje hieronder.

En wie ben jij?

Ik vind het leuk om jou ook te leren kennen! Neem vrijblijvend contact met me op.